luni, 7 decembrie 2015

Ziua a 8-a, grea zi...

Sursa imaginii: http://www.superbwallpapers.com/abstract/neon-dots-20197/

Era sa renunt cu totul, din nou si abia a trecut o saptamana. Dimineata ar trebui sa ma scol prea devreme ca sa pot scrie, seara sunt prea obosita. Poate candva, cumva, voi reusi sa organizez timpul astfel incat sa fie destul timp la ora potrivita. Important e ca mintea si inima, impreuna, sa aiba ce zice. Daca mintea, doar, are ceva de zis iese ceva rece, logic, dar neatractiv. Cam asa se intampla cu lucrarile stiintifice. Facem observatii si le notam, acestea sunt produse ale mintii. Daca scriem doar cu inima, atunci totul poate deveni confuz. Inima are un limbaj mai greu de tradus in fraze coerente. Inima nu este coerenta, emotiile nu au intotdeauna o logica. Scrierile inimii sunt confuze. Cel mai bine merg inima si mintea in colaborare. cam asa sta si cu casnicia, cred. Cineva in familie este minte si cineva inima. Nu totdeauna femeia este inima si barbatul - mintea. De multe ori, barbatul e mai pasional, cu mai multe emotii si sentimente, iar femeia e rationala, cu picioarele pe pamant, calculata. De fapt, daca stau si ma gandesc bine, poate de asta multe casnicii si dau gres: pentru ca barbatul asteapta ca femeia lui sa fie pasionala, iar femeia asteapta ca barbatul ei sa fie rational si calculat. Cati barbati sunt asa? Cate femei sunt asa?
Inima, in casnicie, e acea parte care simte mai intens, nu cea care are mai multa nevoie de protectie. Inima si mintea combinate in procentele perfecte dau relatiile cele mai rezistente. Sa poti iubi, dar sa-ti pastrezi mintea limpede, sa poti lua cele mai bune decizii pentru tine si pentru cuplu, sa poti lasa dupa celalalt, sa poti da spatiu, libertate, dar in acelasi timp sa fii suficient de afectuos...toate acestea cer ratiune si iubire in egala masura.Mintea si inima trebuie, mereu sa colaboreze intr-un sincron perfect.
La fel si cu ceea ce scriem. Iese din minte, dar trebuie, prima data simtita in inima. Simtim in inima ceea ce vrem sa spunem, dar trebuie sa punem randuiala in toate ideile.
Ei bine, eu, azi, nu am ce sa spun...Mintea si inima iau o pauza. Eu, astazi, nu spun nimic si punct.

Niciun comentariu: